Liste de pajèsere pe' grannèzze

Da Uicchipèdie, 'a 'ngeclopedije lìbbere.
Zumbe sus 'a navigazzione Zumbe sus 'a recerche
Pajèsere pe' grannèzze

Aqquà d'abbasce s'acchie 'na liste de state d'u munne mise n'ordene decrescènde de grannèzze. Le valore sonde espresse jndre km2. Le dependenze sonde mostrate cu ô state prengepàle, jè date pure l'aree totale, me 'a liste jè ordenate seconne a lle grannèzze senze le dependenze.

Le grannèzze tènene cunde pure le masse d'acque d'a terreferme (laghe e jume).

Liste de pajèsere pe' grannèzze cu le dependenze mostrate 'nzieme ad ô state prengepale[cangecange 'a sorgende]

Pos. State Grannèzze (km²)
1 bandiera Russie 17.075.200
2 bandiera Canada 9.984.670
3 bandiera Cine 9.596.960
bandiera Hong Kong 1.092
bandiera Macao 28,2
Totale 9.598.077
4 bandiera Statère Aunìte d'Americhe 9.372.614
bandiera Samoa Americane 199
Isole Baker 2,1
bandiera Guam 541,3
Isole Howland 2,6
Isole Jarvis 5
Atolle Johnston 2,6
Kingman Reef 0,01
Isole Midway 6,2
Isole Navassa 5,4
bandiera Isole Marianne Settendrionale 477
Atolle Palmyra 3,9
bandiera Isole Vergini americane 1.910
Isole Wake 6,5
Totale 9.373.967
5 bandiera Brasile 8.547.906
6 bandiera Australie 7.686.850
Isole Ashmore e Cartier 5
bandiera Isola di Natale 135
bandiera Isole Cocos 14
Isole d'u Mar de le Coralle 3
bandiera Isole Heard e McDonald 412
bandiera Isola Norfolk 34,6
Totale 7.687.454
bandiera Aunìone europee 4.324.782
7 bandiera Indie 3.287.590
8 bandiera Argendine 2.766.890
9 bandiera Kazakistan 2.717.300
10 bandiera Sudan 2.505.810
11 bandiera Algerie 2.381.740
12 bandiera Rep. Dem. d'u Congo 2.345.410
13 bandiera Arabie Saudite 2.224.000
14 bandiera Messeche 1.972.550
15 bandiera Indonesie 1.919.440
16 bandiera Libia 1.759.540
17 bandiera Iran 1.648.000
18 bandiera Mongolia 1.564.116
19 bandiera Perù 1.285.220
20 bandiera Ciad 1.284.000
21 bandiera Niger 1.267.000
22 bandiera Angola 1.246.700
23 bandiera Mali 1.240.000
24 bandiera Sud Afriche 1.219.912
25 bandiera Colombia 1.138.910
26 bandiera Etiopie 1.127.127
27 bandiera Bolivia 1.098.580
28 bandiera Mauritania 1.030.700
29 bandiera Egitte 1.001.450
30 bandiera Tanzanie 945.087
31 bandiera Nigerie 923.768
32 bandiera Venezuela 912.050
33 bandiera Namibia 825.418
34 bandiera Pakistan 803.940
35 bandiera Mozambico 801.590
36 bandiera Turchie 783.562
37 bandiera Cile 756.950
38 bandiera Zambia 752.614
39 bandiera Birmania 678.500
40 bandiera Afghanistan 647.500
41 bandiera Somalia 637.657
42 bandiera Repubbleche Cendr'Africane 622.984
43 bandiera Ucraine 603.700
44 bandiera Botswana 600.370
45 bandiera Madagascar 587.040
46 bandiera Kenya 582.650
47 bandiera Frange 547.030
Bassas da India 0,2
Isole Clipperton 6
Isole Europa 28
bandiera Territori francesi meridionali 7.829
bandiera Guyana Francese 91.000
bandiera Polinesia francese 4.167
Isole Glorioso 5
bandiera Guadalupa 1.780
Isole Juan de Nova 4,4
bandiera Martinica 1.100
bandiera Mayotte 374
bandiera Nuova Caledonia 19.060
bandiera Réunion 2.517
bandiera Saint-Pierre e Miquelon 242
Isole Tromelin 1
bandiera Wallis e Futuna 274
Totale 675.418
48 bandiera Yemen 527.970
49 bandiera Thailandie 514.000
50 bandiera Spagne 504.782
51 bandiera Turkmenistan 488.100
52 bandiera Camerun 475.440
53 bandiera Papua Nuova Guinea 462.840
54 bandiera Svezzie 449.964
55 bandiera Uzbekistan 447.400
56 bandiera Marocco 446.550
bandiera Sahara Occidentale 266.000
Totale 712.550
57 bandiera Iraq 437.072
58 bandiera Paraguay 406.750
59 bandiera Zimbabwe 390.580
60 bandiera Giappone 377.835
61 bandiera Germanie 357.021
62 bandiera Repubbleche d'u Congo 342.000
63 bandiera Finlandie 338.145
64 bandiera Malesia 329.750
65 bandiera Vietnam 329.560
66 bandiera Norveggie 323.802
bandiera Isola Bouvet 49
Jan Mayen 377
Svalbard 61.020
Totale 385.248
67 bandiera Costa d'Avorio 322.460
68 bandiera Pulonie 312.685
69 bandiera Itaglie 301.277
70 bandiera Filippine 300.000
71 bandiera Ecuador 283.560
72 bandiera Burkina Faso 274.200
73 bandiera Nuève Zelanne 268.680
bandiera Isole Cook 236,7
bandiera Niue 260
bandiera Tokelau 10
Totale 269.187
74 bandiera Gabon 267.667
75 bandiera Guinea 245.857
76 bandiera Regne Aunìte 244.820
bandiera Anguilla 102
bandiera Territorio Britannico dell'Oceano Indiano 60
bandiera Isole Vergini britanniche 153
bandiera Bermuda 53,3
Isole Cayman 262
bandiera Isole Falkland 12.173
bandiera Gibilterra 6,5
bandiera Guernsey 78
bandiera Isola di Man 572
bandiera Jersey 116
bandiera Montserrat 102
bandiera Isole Pitcairn 47
bandiera Sant'Elena 413
bandiera Georgia del Sud e isole Sandwich 3.903
bandiera Turks e Caicos 430
Dhekelia 130,8
Akrotiri 123
Totale 263.545
77 bandiera Ghana 239.460
78 bandiera Romanie 237.500
79 bandiera Laos 236.800
80 bandiera Uganda 236.040
81 bandiera Guyana 214.970
82 bandiera Oman 212.460
83 bandiera Russie Vianghe 207.600
84 bandiera Kirghizistan 198.500
85 bandiera Senegal 196.190
86 bandiera Siria 185.180
87 bandiera Cambogia 181.040
88 bandiera Uruguay 176.220
89 bandiera Tunisia 163.610
90 bandiera Suriname 163.270
91 bandiera Bangladesh 147.570
92 Blank.pngbandieraBlank.png Nepal 147.181
93 bandiera Tagikistan 143.100
94 bandiera Grecie 131.940
95 bandiera Nicaragua 129.494
96 bandiera Eritrea 121.320
97 bandiera Corea d'u Nord 120.540
98 bandiera Malawi 118.480
99 bandiera Benin 112.620
100 bandiera Honduras 112.090
101 bandiera Liberia 111.370
102 bandiera Bulgarie 110.910
103 bandiera Cuba 110.860
104 bandiera Guatemala 108.890
105 bandiera Islanne 103.000
106 bandiera Coree d'u Sud 98.480
107 bandiera Ungherie 93.030
108 bandiera Purtugalle 92.391
109 bandiera Giordania 92.300
110 bandiera Serbie 88.361
111 bandiera Azerbaigian 86.600
112 bandiera Austrie 83.870
113 bandiera Emirate Arabe Aunìte 82.880
114 bandiera Rep.Ceche 78.866
115 bandiera Panamá 78.200
116 bandiera Sierra Leone 71.740
117 bandiera Irlanne 70.280
118 bandiera George 69.700
119 bandiera Sri Lanka 65.610
120 bandiera Lituanie 65.200
121 bandiera Lettonia 64.589
122 bandiera Togo 56.785
123 bandiere Croazie 56.542
124 bandiera Bosnie-Erzegovine 51.129
125 bandiera Costa Rica 51.100
126 bandiera Slovacchie 48.845
127 bandiera Repubbleche Dominicane 48.730
128 bandiera Bhutan 47.000
129 bandiera Estonie 45.227
130 bandiera Danemarche 43.094
bandiera Isole Fær Øer 1.399
bandiera Groenlandia 2.166.086
Totale 2.210.579
131 bandiera Pajèsere Vasce 41.526
bandiera Aruba 193
bandiera Antille Olandesi 960
Totale 42.679
132 bandiera Svizzere 41.290
133 bandiera Guinea-Bissau 36.120
134 bandiera Taiwan, Repubblica di Cina 35.980
135 bandiera Moldavie 33.843
136 bandiera Bèlge 30.528
137 bandiera Lesotho 30.355
138 bandiera Armenie 29.800
139 bandiera Albanie 28.748
140 bandiera Isole Salomone 28.450
141 bandiera Guinea Equatoriale 28.051
142 bandiera Burundi 27.830
143 bandiera Haiti 27.750
144 bandiera Ruanda 26.338
145 bandiera Macidonie 25.333
146 bandiera Gibuti 23.000
147 bandiera Belize 22.966
148 bandiera El Salvador 21.040
149 bandiera Israele 20.770
bandiera Palestina 6.220
Totale 26.990
150 bandiera Slovenie 20.273
151 bandiera Figi 18.270
152 bandiera Kuwait 17.820
153 bandiera Swaziland 17.363
154 bandiera Timor Est 15.007
155 bandiera Mondegnure 14.026
156 bandiera Bahamas 13.940
157 bandiera Vanuatu 12.200
158 bandiera Qatar 11.437
159 bandiera Gambia 11.300
160 bandiera Giamaica 10.991
161 bandiera Libano 10.400
162 bandiera Cipre 9.250
163 bandiera Brunei 5.770
164 bandiera Trinidad e Tobago 5.128
165 bandiera Capo Verde 4.033
166 bandiera Samoa 2.944
167 bandiera Lussemburghe 2.586
168 bandiera Comore 2.170
169 bandiera Mauritius 2.040
170 bandiera São Tomé e Príncipe 1.001
171 bandiera Kiribati 811
172 bandiera Dominica 754
173 bandiera Tonga 748
174 bandiera Micronesia 702
175 bandiera Singapore 692.7
176 bandiera Bahrain 665
177 bandiera Santa Lucia 616
178 bandiera Andorre 468
179 bandiera Palau 458
180 bandiera Seychelles 455
181 bandiera Antigua e Barbuda 442,6
182 bandiera Barbados 431
183 bandiera Saint Vincent e Grenadine 389
184 bandiera Grenada 344
185 bandiera Malte 316
186 bandiera Maldive 300
187 bandiera Saint Kitts e Nevis 261
188 bandiera Isole Marshall 181,3
189 bandiera Liechtenstein 160
190 bandiera San Marine 61,2
191 bandiera Tuvalu 26
192 bandiera Nauru 21
193 bandiera Monache 1,95
194 Blank.pngbandieraBlank.png Cetate d'u Vaticane 0,44

Note[cangecange 'a sorgende]

Le 194 state jndr'à liste sonde le 192 state membre de le Naziune Aunìte, cchiù Taiwan ed 'a Sande Sede (Cetate d'u Vaticane).

'A liste fàce vedè pure le 11 state ca tènene 'nu totale de 68 dependenze, de le quale 25 non javitate permanendemènde e ca accussì non ge combarene jndr'à Liste de state pe' popolazzione. 'U totale jè de 263 'mbrà state e dependenze.

Combronde cu l'Elenghe de le territorie dependende, ca tène 70 dependenze.

Jè conziderate sule 'u stuezze de terre emerse: pe' alcune state, cumme Kiribati, 'a vanne de acque jè però relevande: pe' esembie, ô state de Kiribati se spànne pe' 717 km² sus a terre emerse, ca devendane 3 550 000 km² ce se conziderane pure le acque.

Liste de pajèsere e dependenze, ordenate seconne 'a grannèzze[cangecange 'a sorgende]

'A liste combrende le 194 state acchiate aqquà sus e 68 dependenze recanosciute, le oceane, l'Antartide, le Isole Spratly (numere 248) e le Isole Paracel (numere 262) ca sonde reclamate da assaje pajèsere, pe' 'nu totale comblessive de 270 territorie. 'A Strisce de Gaza ed 'a Cisgiordanie sonde state mise 'nzieme sutte 'a Palestine e accussì jndr'à ll'elenghe sonde acchiate 269 territorie.
'U munne jè innecate senze posiziune piccè stè rappresende 'u totale d'a grannèzze de totte quanne le territorie. L'Aunìone Europèe jè innecate senze posiziune sule pe' 'na raggione innecative (piccè totte le pajèsere soje combonènde sonde già acchiate jndr'à liste).

Pos. State/Territorie Grannèzze (km²)
- Munne 510.072.000

(terre 148.940.000)
(acque 361.132.000)

- Oceane Pacifeche 155.557.000
- Oceane Atlàndeche 76.762.000
- Oceane Indiane 68.556.000
- Oceane Meridionale 20.327.000
1 bandiera Russie 17.075.200
- Mare Glaciale Arteche 14.056.000
- bandiera Antartide 14.000.000
2 bandiera Canada 9.984.670
3 bandiera Statère Aunìte d'Americhe 9.631.420
4 bandiera Cine 9.596.960
5 bandiera Brasile 8.511.965
6 bandiera Australie 7.686.850
7 bandiera Indie 3.287.590
8 bandiera Argendine 2.766.890
9 bandiera Kazakistan 2.717.300
10 bandiera Sudan 2.505.810
11 bandiera Algerie 2.381.740
12 bandiera Rep. Dem. d'u Congo 2.345.410
13 bandiera Groenlandia (bandiera Danemarche) 2.166.086
14 bandiera Messeche 1.972.550
15 bandiera Arabie Saudite 1.960.582
16 bandiera Indonesie 1.919.440
17 bandiera Libia 1.759.540
18 bandiera Iran 1.648.000
19 bandiera Mongolia 1.564.116
20 bandiera Perù 1.285.220
21 bandiera Ciad 1.284.000
22 bandiera Niger 1.267.000
23 bandiera Angola 1.246.700
24 bandiera Mali 1.240.000
25 bandiera Sud Afriche 1.219.912
26 bandiera Colombia 1.138.910
27 bandiera Etiopie 1.127.127
28 bandiera Bolivia 1.098.580
29 bandiera Mauritania 1.030.700
30 bandiera Egitte 1.001.450
31 bandiera Tanzanie 945.087
32 bandiera Nigerie 923.768
33 bandiera Venezuela 912.050
34 bandiera Namibia 825.418
35 bandiera Pakistan 803.940
36 bandiera Mozambico 801.590
37 bandiera Turchie 780.580
38 bandiera Cile 756.950
39 bandiera Zambia 752.614
40 bandiera Birmania 678.500
41 bandiera Afghanistan 647.500
42 bandiera Somalia 637.657
43 bandiera Repubbleche Cendr'Africane 622.984
44 bandiera Ucraine 603.700
45 bandiera Botswana 600.370
46 bandiera Madagascar 587.040
47 bandiera Kenya 582.650
48 bandiera Frange 547.030
49 bandiera Yemen 527.970
50 bandiera Thailandie 514.000
51 bandiera Spagne 504.782
52 bandiera Turkmenistan 488.100
53 bandiera Camerun 475.440
54 bandiera Papua Nuova Guinea 462.840
55 bandiera Svezzie 449.964
56 bandiera Uzbekistan 447.400
57 bandiera Marocco 446.550
58 bandiera Iraq 437.072
59 bandiera Paraguay 406.750
60 bandiera Zimbabwe 390.580
61 bandiera Giappone 377.835
62 bandiera Germanie 357.021
63 bandiera Repubbleche d'u Congo 342.000
64 bandiera Finlandie 338.145
65 bandiera Malesia 329.750
66 bandiera Vietnam 329.560
67 bandiera Norveggie 323.802
68 bandiera Costa d'Avorio 322.460
69 bandiera Pulonie 312.685
70 bandiera Itaglie 301.230
71 bandiera Filippine 300.000
72 bandiera Ecuador 283.560
73 bandiera Burkina Faso 274.200
74 bandiera Nuève Zelanne 268.680
75 bandiera Gabon 267.667
76 bandiera Sahara Occidentale (bandiera Marocco) 266.000
77 bandiera Guinea 245.857
78 bandiera Regne Aunìte 244.820
79 bandiera Ghana 239.460
80 bandiera Romanie 237.500
81 bandiera Laos 236.800
82 bandiera Uganda 236.040
83 bandiera Guyana 214.970
84 bandiera Oman 212.460
85 bandiera Russie Vianghe 207.600
86 bandiera Kirghizistan 198.500
87 bandiera Senegal 196.190
88 bandiera Siria 185.180
89 bandiera Cambogia 181.040
90 bandiera Uruguay 176.220
91 bandiera Tunisia 163.610
92 bandiera Suriname 163.270
93 Blank.pngbandieraBlank.png Nepal 147.181
94 bandiera Bangladesh 144.000
95 bandiera Tagikistan 143.100
96 bandiera Grecie 131.940
97 bandiera Nicaragua 129.494
98 bandiera Eritrea 121.320
99 bandiera Corea d'u Nord 120.540
100 bandiera Malawi 118.480
101 bandiera Benin 112.620
102 bandiera Honduras 112.090
103 bandiera Liberia 111.370
104 bandiera Bulgarie 110.910
105 bandiera Cuba 110.860
106 bandiera Guatemala 108.890
107 bandiera Islanne 103.000
108 bandiera Coree d'u Sud 98.480
109 bandiera Ungherie 93.030
110 bandiera Purtugalle 92.391
111 bandiera Giordania 92.300
112 bandiera Guyana Francese (bandiera Frange) 91.000
113 bandiera Serbie 88.361
114 bandiera Azerbaigian 86.600
115 bandiera Austrie 83.870
116 bandiera Emirate Arabe Aunìte 82.880
117 bandiera Rep.Ceche 78.866
118 bandiera Panamá 78.200
119 bandiera Sierra Leone 71.740
120 bandiera Irlanne 70.280
121 bandiera George 69.700
122 bandiera Sri Lanka 65.610
123 bandiera Lituanie 65.200
124 bandiera Lettonia 64.589
125 Svalbard (bandiera Norveggie) 61.020
126 bandiera Togo 56.785
127 bandiere Croazie 56.542
128 bandiera Bosnie-Erzegovine 51.129
129 bandiera Costa Rica 51.100
130 bandiera Slovacchie 48.845
131 bandiera Repubbleche Dominicane 48.730
132 bandiera Bhutan 47.000
133 bandiera Estonie 45.226
134 bandiera Danemarche 43.094
135 bandiera Pajèsere Vasce 41.526
136 bandiera Svizzere 41.290
137 bandiera Guinea-Bissau 36.120
138 bandiera Taiwan, Repubblica di Cina 35.980
139 bandiera Moldavie 33.843
140 bandiera Bèlge 30.528
141 bandiera Lesotho 30.355
142 bandiera Armenie 29.800
143 bandiera Albanie 28.748
144 bandiera Isole Salomone 28.450
145 bandiera Guinea Equatoriale 28.051
146 bandiera Burundi 27.830
147 bandiera Haiti 27.750
148 bandiera Ruanda 26.338
149 bandiera Macidonie 25.333
150 bandiera Gibuti 23.000
151 bandiera Belize 22.966
152 bandiera El Salvador 21.040
153 bandiera Israele 20.770
154 bandiera Slovenie 20.273
155 bandiera Nuova Caledonia (bandiera Frange) 19.060
156 bandiera Figi 18.270
157 bandiera Kuwait 17.820
158 bandiera Swaziland 17.363
159 bandiera Timor Est 15.007
160 bandiera Mondegnure 14.026
161 bandiera Bahamas 13.940
162 bandiera Porto Rico (bandiera Statère Aunìte d'Americhe) 13.790
163 bandiera Vanuatu 12.200
164 bandiera Isole Falkland (bandiera Regne Aunìte) 12.173
165 bandiera Qatar 11.437
166 bandiera Gambia 11.300
167 bandiera Giamaica 10.991
168 bandiera Libano 10.400
169 bandiera Cipre 9.250
170 bandiera Territori francesi meridionali (bandiera Frange) 7.829
171 bandiera Palestina 6.220
172 Template:BRU 5.770
173 bandiera Trinidad e Tobago 5.128
174 bandiera Polinesia francese (bandiera Frange) 4.167
175 bandiera Capo Verde 4.033
176 bandiera Georgia del Sud e isole Sandwich (bandiera Regne Aunìte) 3.903
177 bandiera Samoa 2.944
178 bandiera Lussemburghe 2.586
179 bandiera Réunion (bandiera Frange) 2.517
180 bandiera Comore 2.170
181 bandiera Mauritius 2.040
182 bandiera Isole Vergini americane (bandiera Statère Aunìte d'Americhe) 1.910
183 bandiera Guadalupa (bandiera Frange) 1.780
184 bandiera Isole Fær Øer (bandiera Danemarche) 1.399
185 bandiera Martinica (bandiera Frange) 1.100
186 bandiera Hong Kong (bandiera Cine) 1.092
187 bandiera São Tomé e Príncipe 1.001
188 bandiera Antille Olandesi (bandiera Pajèsere Vasce) 960
189 bandiera Kiribati 811
190 bandiera Dominica 754
191 bandiera Tonga 748
192 bandiera Micronesia 702
193 bandiera Singapore 692.7
194 bandiera Bahrain 665
195 bandiera Santa Lucia 616
196 bandiera Isola di Man (bandiera Regne Aunìte) 572
197 bandiera Guam (bandiera Statère Aunìte d'Americhe) 541,3
198 bandiera Isole Marianne Settendrionale (bandiera Statère Aunìte d'Americhe) 477
199 bandiera Andorre 468
200 bandiera Palau 458
201 bandiera Seychelles 455
202 bandiera Antigua e Barbuda 442,6
203 bandiera Barbados 431
204 bandiera Turks e Caicos (bandiera Regne Aunìte) 430
205 bandiera Sant'Elena (bandiera Regne Aunìte) 413
206 bandiera Isole Heard e McDonald (bandiera Australie) 412
207 bandiera Saint Vincent e Grenadine 389
208 Jan Mayen (bandiera Norveggie) 377
209 bandiera Mayotte (bandiera Frange) 374
210 bandiera Grenada 344
211 bandiera Malte 316
212 bandiera Maldive 300
213 bandiera Wallis e Futuna (bandiera Frange) 274
214 Isole Cayman (bandiera Regne Aunìte) 262
215 bandiera Saint Kitts e Nevis 261
216 bandiera Niue (bandiera Nuève Zelanne) 260
217 bandiera Saint-Pierre e Miquelon (bandiera Frange) 242
218 bandiera Isole Cook (bandiera Nuève Zelanne) 236,7
219 bandiera Samoa Americane (bandiera Statère Aunìte d'Americhe) 199
220 bandiera Aruba (bandiera Pajèsere Vasce) 193
221 bandiera Isole Marshall 181,3
222 bandiera Liechtenstein 160
223 bandiera Isole Vergini britanniche (bandiera Regne Aunìte) 153
224 bandiera Isola di Natale (bandiera Australie) 135
225 Dhekelia (bandiera Regne Aunìte) 130,8
226 Akrotiri (bandiera Regne Aunìte) 123
227 bandiera Jersey (bandiera Regne Aunìte) 116
228 bandiera Anguilla (bandiera Regne Aunìte) 102
229 bandiera Montserrat (bandiera Regne Aunìte) 102
230 bandiera Guernsey (bandiera Regne Aunìte) 78
231 bandiera San Marine 61,2
232 bandiera Territorio Britannico dell'Oceano Indiano (bandiera Regne Aunìte) 60
233 bandiera Bermuda (bandiera Regne Aunìte) 53,3
234 bandiera Isola Bouvet (bandiera Norveggie) 49
235 bandiera Isole Pitcairn (bandiera Regne Aunìte) 47
236 bandiera Isola Norfolk (bandiera Australie) 34,6
237 bandiera Macao (bandiera Cine) 28,2
238 Isole Europa (bandiera Frange) 28
239 bandiera Tuvalu 26
240 bandiera Nauru 21
241 bandiera Isole Cocos (bandiera Australie) 14
242 bandiera Tokelau (bandiera Nuève Zelanne) 10
243 bandiera Gibilterra (bandiera Regne Aunìte) 6,5
244 Isole Wake (bandiera Statère Aunìte d'Americhe) 6,5
245 Isole Midway (bandiera Statère Aunìte d'Americhe) 6,2
246 Isole Clipperton (bandiera Frange) 6
247 Isole Navassa (bandiera Statère Aunìte d'Americhe) 5,4
248 Isole Spratly (condese) 5
249 Isole Ashmore e Cartier (bandiera Australie) 5
250 Isole Glorioso (bandiera Frange) 5
251 Isole Jarvis (bandiera Statère Aunìte d'Americhe) 5
252 Isole Juan de Nova (bandiera Frange) 4,4
253 Atolle Palmyra (bandiera Statère Aunìte d'Americhe) 3,9
254 Isole d'u Mar de le Coralle (bandiera Australie) 3
255 Isola Howland (bandiera Statère Aunìte d'Americhe) 2,6
256 Atolle Johnston (bandiera Statère Aunìte d'Americhe) 2,6
257 Isole Baker (bandiera Statère Aunìte d'Americhe) 2,1
258 bandiera Monache 1,95
259 Isole Tromelin (bandiera Frange) 1
260 Blank.pngbandieraBlank.png Cetate d'u Vaticane 0,44
261 Bassas da India (bandiera Frange) 0,2
262 Isole Paracel (condese) 0,1
263 Kingman Reef (bandiera Statère Aunìte d'Americhe) 0,01

Fonde[cangecange 'a sorgende]

'Ndruche pure[cangecange 'a sorgende]