Liste de aree metropolitane d'u munne pè popolazziune

Da Uicchipèdie, 'a 'ngeclopedije lìbbere.
Zumbe sus 'a navigazzione Zumbe sus 'a recerche

Quèste jè 'na liste de le aree metropolitane cchiù populose d'u munne, basate sus a stime d'u 2008. 'A popolazziune se referisce a lle crestiáne presende non sule jndr'à ll'aree urbane d'a metropole, me pure jndr'à lle cetate 'nziccate ca se iacchiene 'ndorne a jèdde. Jndr'à liste se iacchiene totte le cetate ca tènene 'nu minime de 3 miglione de crestiáne.

Pè 'na liste de le cetate cchiù populose conziderate tale sus 'a base de le sule confine ufficiale d'u comune, vide Liste de cetate d'u munne pè popolazziune.


Pos. Cetate Popolazziune Naziune
1 Granne Aree de Tokyo[1] 34.493.466 bandiera Giappone
2 Cetate d'u Messico 22.752.357 bandiera Messeche
3 São Paulo 20.937.508 bandiera Brasile
4 Mumbai (Bombay) 20.426.991 bandiera Indie
5 Seoul 20.196.020 bandiera Coree d'u Sud
6 New York 18.747.604 bandiera Statère Aunìte d'Americhe
7 Osaka-Kobe-Kyōto[2] 18.643.915 bandiera Giappone
8 Manila 18.491.668 bandiera Filippine
9 Giacarta 18.267.156 bandiera Indonesie
10 Delhi 18.031.488 bandiera Indie
11 Los Angeles 17.989.605 bandiera Statère Aunìte d'Americhe
12 'U Cairo 15.907.574 bandiera Egitte
13 Shanghai 15.137.246 bandiera Cine
14 Kolkata (Calcutta) 14.911.823 bandiera Indie
15 Mosca 14.612.602 bandiera Russie
16 Buenos Aires 14.115.412 bandiera Argendine
17 Londra 12.629.020 bandiera Regne Aunìte
18 Teheran 12.486.854 bandiera Iran
19 Dhaka 12.361.941 bandiera Bangladesh
20 Karachi 12.315.843 bandiera Pakistan
21 Istanbul 12.249.536 bandiera Turchie
22 Pechino 11.843.021 bandiera Cine
23 Rio De Janeiro 11.812.000 bandiera Brasile
24 Reggione metropolitane Reno-Ruhr 11.805.887 bandiera Germanie
25 Parigge 11.795.134 bandiera Frange
26 Lagos 11.615.563 bandiera Nigerie
27 Bangkok 10.230.622 bandiera Thailandie
28 Kinshasa-Brazzaville 9.575.626 bandiera Rep. Dem. d'u Congo/congo
29 Chicago 9.510.060 bandiera Statère Aunìte d'Americhe
30 Xianggang (Hong Kong) 8.995.711 bandiera Cine
31 Nagoya[3] 8.738.842 bandiera Giappone
32 Khartum 8.363.915 bandiera Sudan
33 Taipei 8.241.373 bandiera Taiwan, Repubblica di Cina
34 Washington-Baltimora 8.197.384 bandiera Statère Aunìte d'Americhe
35 Bogotá 8.090.883 bandiera Colombia
36 Meláne 8.047.125 bandiera Itaglie
37 Baghdad 8.044.930 bandiera Iraq
38 Lima 7.979.965 bandiera Perù
39 San Francisco 7.719.730 bandiera Statère Aunìte d'Americhe
40 Chongqing 7.668.840 bandiera Cine
41 Johannesburg 7.372.314 bandiera Sud Afriche
42 Chennai (Madras) 7.066.778 bandiera Indie
43 Kuala Lumpur 6.933.548 bandiera Malesia
44 Santiago d'u Cile 6.854.066 bandiera Cile
45 Lahore 6.620.133 bandiera Pakistan
46 Shenyang 6.598.868 bandiera Cine
47 Tientsin 6.406.624 bandiera Cine
48 Filadelfia 6.268.176 bandiera Statère Aunìte d'Americhe
49 Bangalore 6.255.256 bandiera Indie
50 Toronto 6.241.695 bandiera Canada
51 Dallas 6.175.243 bandiera Statère Aunìte d'Americhe
52 Boston 6.167.292 bandiera Statère Aunìte d'Americhe
53 Hyderabad 6.112.250 bandiera Indie
54 Madrid 6.097.994 bandiera Spagne
55 Bandung 5.980.012 bandiera Indonesie
56 Algeri 5.937.183 bandiera Algerie
57 Detroit-Windsor 5.925.157 bandiera Statère Aunìte d'Americhe
58 Canton 5.727.608 bandiera Cine
59 Singapore 5.490.715 bandiera Malesia
60 Caracas 5.452.320 bandiera Venezuela
61 Fukuoka-Kitakyushu[4] 5.418.537 bandiera Giappone
62 Houston 5.406.390 bandiera Statère Aunìte d'Americhe
63 Abidjan 5.317.003 bandiera Costa d'Avorio
64 Belo Horizonte 5.249.292 bandiera Brasile
65 Città di Ho Chi Minh 5.183.633 bandiera Vietnam
66 Ahmedabad 5.160.238 bandiera Indie
67 Napule 4.996.084 bandiera Itaglie
68 Atlanta 4.973.243 bandiera Statère Aunìte d'Americhe
69 Randstad 4.951.242 bandiera Pajèsere Vasce
70 Xi'an 4.931.088 bandiera Cine
71 San Diego-Tijuana 4.922.723 bandiera Statère Aunìte d'Americhe
72 Pune 4.878.283 bandiera Indie
73 Barcellona 4.853.308 bandiera Spagne
74 Harbin 4.832.060 bandiera Cine
75 San Pietroburgo 4.830.552 bandiera Russie
76 Miami 4.825.569 bandiera Statère Aunìte d'Americhe
77 Shantou 4.759.959 bandiera Cine
78 Ibadan 4.712.877 bandiera Nigerie
79 Cetate d'u Cape 4.709.212 bandiera Sud Afriche
80 Hangzhou 4.694.760 bandiera Cine
81 Busan 4.669.597 bandiera Coree d'u Sud
82 Rangoon 4.668.755 bandiera Birmania
83 Chengdu 4.648.754 bandiera Cine
84 Sydney 4.490.662 bandiera Australie
85 Riyadh 4.453.447 bandiera Arabie Saudite
86 Alessandria d'Egitto 4.368.095 bandiera Egitte
87 Rome 4.339.112 bandiera Itaglie
88 Manchester-Liverpool 4.209.132 bandiera Regne Aunìte
89 Nanchino 4.178.418 bandiera Cine
90 Guadalajara 4.112.332 bandiera Messeche
91 Medan 4.054.467 bandiera Indonesie
92 Luanda 4.040.762 bandiera Angola
93 Kano 4.033.069 bandiera Nigerie
94 Phoenix 4.026.207 bandiera Statère Aunìte d'Americhe
95 Berline 4.025.873 bandiera Germanie
96 Surabaya 4.000.920 bandiera Indonesie
97 Nairobi 3.922.110 bandiera Kenya
98 Chittagong 3.920.222 bandiera Bangladesh
99 Porto Alegre 3.863.199 bandiera Brasile
100 Seattle 3.852.705 bandiera Statère Aunìte d'Americhe
101 Maracaibo 3.849.469 bandiera Venezuela
102 Melbourne 3.829.400 bandiera Australie
103 Monterrey 3.815.687 bandiera Messeche
104 Atene 3.799.134 bandiera Grecie
105 Wuhan 3.715.982 bandiera Cine
106 Ankara 3.685.431 bandiera Turchie
107 Montréal 3.645.766 bandiera Canada
108 Recife 3.635.428 bandiera Brasile
109 Salvador 3.617.106 bandiera Brasile
110 Accra 3.554.218 bandiera Ghana
111 Jinan 3.414.554 bandiera Cine
112 Guayaquil 3.387.731 bandiera Ecuador
113 Durban 3.368.631 bandiera Sud Afriche
114 Medellín 3.360.811 bandiera Colombia
115 Kanpur 3.329.339 bandiera Indie
116 Daegu 3.324.809 bandiera Coree d'u Sud
117 Amburgo 3.279.604 bandiera Germanie
118 Fortaleza 3.257.017 bandiera Brasile
119 Birmingham 3.250.155 bandiera Regne Aunìte
120 Minneapolis-Saint Paul 3.237.960 bandiera Statère Aunìte d'Americhe
121 Curitiba 3.213.841 bandiera Brasile
122 Casablanca 3.209.054 bandiera Marocco
123 Kabul 3.199.091 bandiera Afghanistan
124 Tel Aviv-Jaffa 3.198.064 bandiera Israele
125 Taskent 3.171.259 bandiera Uzbekistan
126 Cali 3.168.590 bandiera Colombia
127 Santo Domingo 3.165.031 bandiera Repubbleche Dominicane
128 Rawalpindi-Islamabad 3.139.746 bandiera Pakistan
129 Rhein-Main 3.123.410 bandiera Germanie
130 Guatemala 3.122.458 bandiera Guatemala
131 Surat 3.092.478 bandiera Indie
132 Changchun 3.060.341 bandiera Cine
133 Pyongyang 3.059.678 bandiera Corea d'u Nord
134 Jeddah 3.002.839 bandiera Arabie Saudite
135 Kiev 3.000.388 bandiera Ucraine

Note[cangecange 'a sorgende]


'Ndruche pure[cangecange 'a sorgende]

Otre pruggette[cangecange 'a sorgende]

  • Collabora a Commons Wikimedia Commons tène file multimediali su Liste de aree metropolitane d'u munne pè popolazziune
  • Collegamende sus a indernette[cangecange 'a sorgende]