Liste de le codece naziunele d'a FIFA

Da Uicchipèdie, 'a 'ngeclopedije lìbbere.
Zumbe a: navighesce, cirche

'A FIFA deje 'nu codece de tre lettere (nnomenate Trigrammi FIFA) pe ogne paise ca jè membre e pure a chìdde ca non ge sonde membre. Chìste sonde le codece ufficiali ausate da 'a FIFA e da le sue confederazione continendele (AFC, CAF, CONCACAF, CONMEBOL, OFC e UEFA) cumme nome accurciete de le paise e dipendenze jndr'à le compbetizione ufficiali.

Codece de le Membre FIFA[cangecange 'a sorgende]

Osce a die stonne 208 membre FIFA, ogne une cu 'u codece univoche.

Paise Codece Ballone
Afghanistan AFG Bandiera dë l'Afghanistan Afghanistan
Albania ALB Bandiera de l'Albanie Albanie
Algeria ALG Bandiera dë l'Algeria Algeria
Andorra AND Bandiera dë Andorra Andorra
Angola ANG Bandiera dë l'Angola Angola
Anguilla AIA Bandiera dë l'Anguilla Anguilla
Antigua e Barbuda ATG Bandiera dë Antigua e Barbuda Antigua e Barbuda
Antille Olandesi ANT Bandiera dë lë Antille Olandesi Antille Olandesi
Arabia Saudita KSA Bandiera dë l'Arabia Saudita Arabia Saudita
Argentina ARG Bandiera dë l'Argentina Argentina
Armenia ARM Bandiera dë l'Armenia Armenia
Aruba ARU Bandiera dë Aruba Aruba
Australia AUS Bandiera dë l'Australia Australia
Austria AUT Bandiera dë l'Austria Austria
Azerbaijan AZE Bandiera dë l'Azerbaigian Azerbaigian
Bahamas BAH Bandiera dë lë Bahamas Bahamas
Bahrain BHR Bandiera d'u Bahrain Bahrain
Bangladesh BAN Bandiera d'u Bangladesh Bangladesh
Barbados BRB Bandiera dë lë Barbados Barbados
Belgio BEL Bandiera d'u Belgio Belgio
Belize BLZ Bandiera d'u Belize Belize
Benin BEN Bandiera d'u Benin Benin
Bermuda BER Bandiera dë lë Bermuda Bermuda
Bhutan BHU Bandiera d'u Bhutan Bhutan
Bielorussia BLR Bandiera d'a Bielorussia Bielorussia
Bolivia BOL Bandiera d'a Bolivia Bolivia
Bosnia-Erzegovina BIH Bandiera d'a Bosnia-Erzegovina Bosnia-Erzegovina
Botswana BOT Bandiera d'u Botswana Botswana
Brasile BRA Bandiera d'u Brasile Brasile
Brunei BRU Bandiera d'u Brunei Brunei
Bulgaria BUL Bandiera d'a Bulgaria Bulgaria
Burkina Faso BFA Bandiera d'u Burkina Faso Burkina Faso
Burundi BDI Bandiera d'u Burundi Burundi
Cambogia CAM Bandiera d'a Cambogia Cambogia
Camerun CMR Bandiera d'u Camerun Camerun
Canada CAN Bandiera d'u Canada Canada
Cape Vèrde CPV Bandiera dë Capo Verde Capo Verde
Ciad CHA Bandiera d'u Ciad Ciad
Cile CHI Bandiera d'u Cile Cile
Cina CHN Bandiera d'a Cina Cina
Cipro CYP Bandiera dë Cipro Cipro
Colombia COL Bandiera d'a Colombia Colombia
Comore COM Bandiera dë lë Comore Comore
Corea d'u Nord PRK Bandiera d'a Corea d'u Nord Corea d'u Nord
Corea d'u Sud KOR Bandiera d'a Corea d'u Sud Corea d'u Sud
Costa d'Avorio CIV Bandiera d'a Costa d'Avorio Costa d'Avorio
Costa Rica CRC Bandiera d'a Costa Rica Costa Rica
Croazia CRO Bandiera d'a Croazia Croazia
Cuba CUB Bandiera dë Cuba Cuba
Danimarca DEN Bandiera d'a Danimarca Danimarca
Dominica DMA Bandiera d'a Dominica Dominica
Ecuador ECU Bandiera dë l'Ecuador Ecuador
Egitto EGY Bandiera dë l'Egitto Egitto
El Salvador SLV Bandiera dë l'El Salvador El Salvador
Emirati Arabi Aunìte UAE Bandiera dë lë Emirati Arabi Aunitë Emirati Arabi Aunitë
Eritrea ERI Bandiera dë l'Eritrea Eritrea
Estonia EST Bandiera dë l'Estonia Estonia
Etiopia ETH Bandiera dë l'Etiopia Etiopia
Figi FIJ Bandiera dë lë Figi Figi
Filippine PHI Bandiera dë lë Filippine Filippine
Finlandia FIN Bandiera d'a Finlandia Finlandia
Frangia FRA Bandiera d'a Frange Frange
Gabon GAB Bandiera d'u Gabon Gabon
Galles WAL Bandiera d'u Galles Galles
Gambia GAM Bandiera d'u Gambia Gambia
Georgia GEO Bandiera d'a Georgia Georgia
Germania GER Bandiera d'a Germania Germania
Ghana GHA Bandiera d'u Ghana Ghana
Giamaica JAM Bandiera d'a Giamaica Giamaica
Giappone JPN Bandiera d'u Giappone Giappone
Gibuti DJI Bandiera d'u Gibuti Gibuti
Giordania JOR Bandiera d'a Giordania Giordania
Grecia GRE Bandiera d'a Grecie Grecie
Grenada GRN Bandiera dë Grenada Grenada
Guam GUM Bandiera de Guam Guam
Guatemala GUA Bandiera d'u Guatemala Guatemala
Guinea GUI Bandiera d'a Guinea Guinea
Guinea-Bissau GNB Bandiera d'a Guinea-Bissau Guinea-Bissau
Guinea Equatoriale EQG Bandiera d'a Guinea Equatoriale Guinea Equatoriale
Guyana GUY Bandiera d'a Guyana Guyana
Haiti HAI Bandiera dë Haiti Haiti
Honduras HON Bandiera dë l'Honduras Honduras
Hong Kong HKG Bandiera dë Hong Kong Hong Kong
India IND Bandiera de l'India India
Indonesia IDN Bandiera dë l'Indonesia Indonesia
Inghilterra ENG Bandiera dë l'Inghilterra Inghilterra
Iran IRN Bandiera dë l'Iran Iran
Iraq IRQ Bandiera dë l'Iraq Iraq
Irlanda IRL Bandiera dë l'Irlanda Irlanda
Irlanda d'u Nord NIR Bandiera dë l'Irlanda d'u Nord Irlanda d'u Nord
Islanda ISL Bandiera dë l'Islanda Islanda
Isole Cayman CAY Bandiera dë lë Isole Cayman Isole Cayman
Isole Cook COK Bandiera dë lë Isole Cook Isole Cook
Isole Fær Øer FRO Bandiera dë lë Isole Fær Øer Isole Fær Øer
Isole Salomone SOL Bandiera dë lë Isole Salomone Isole Salomone
Isole Turks e Caicos TCA Bandiera dë Turks e Caicos Turks e Caicos
Isole Vergini USA VIR Bandiera dë lë Isole Vergini Americane Isole Vergini Americane
Isole Vergini UK VGB Bandiera dë lë Isole Vergini Britanniche Isole Vergini Britanniche
Israele ISR Bandiera d'Isdraele Isdraele
Italia ITA Bandiera de l'Itaglie Itaglie
Kazakistan KAZ Bandiera d'u Kazakistan Kazakistan
Kenya KEN Bandiera d'u Kenya Kenya
Kirghizistan KGZ Bandiera d'u Kirghizistan Kirghizistan
Kuwait KUW Bandiera d'u Kuwait Kuwait
Paise Codece Ballone
Laos LAO Bandiera del Laos Laos
Lesotho LES Bandiera d'u Lesotho Lesotho
Lettonia LVA Bandiera d'a Lettonia Lettonia
Libano LIB Bandiera d'u Libano Libano
Liberia LBR Bandiera d'a Liberia Liberia
Libia LBY Bandiera d'a Libia Libia
Liechtenstein LIE Bandiera d'u Liechtenstein Liechtenstein
Lituania LTU Bandiera d'a Lituania Lituania
Lussemburgo LUX Bandiera d'u Lussemburgo Lussemburgo
Macao MAC Bandiera dë Macao Macao
Macedonia MKD Bandiera d'a Macedonia Macedonia
Madagascar MAD Bandiera d'u Madagascar Madagascar
Malawi MWI Bandiera d'u Malawi Malawi
Maldive MDV Bandiera dë lë Maldive Maldive
Malesia MAS Bandiera d'a Malesia Malesia
Mali MLI Bandiera d'u Mali Mali
Malta MLT Bandiera dë Malta Malta
Marocco MAR Bandiera d'u Marocco Marocco
Mauritania MTN Bandiera d'a Mauritania Mauritania
Mauritius MRI Bandiera dë lë Mauritius Mauritius
Messico MEX Bandiera d'u Messico Messico
Moldavia MDA Bandiera d'a Moldavia Moldavia
Mongolia MGL Bandiera d'a Mongolia Mongolia
Montenegro MNE Bandiera d'u Montenegro Montenegro
Montserrat MSR Bandiera dë Montserrat Montserrat
Mozambico MOZ Bandiera d'u Mozambico Mozambico
Myanmar MYA Bandiera d'u Myanmar Myanmar
Namibia NAM Bandiera d'a Namibia Namibia
Nepal NEP Bandiera d'u Nepal Nepal
Nicaragua NCA Bandiera d'u Nicaragua Nicaragua
Niger NIG Bandiera d'u Niger Niger
Nigeria NGA Bandiera d'a Nigeria Nigeria
Norveggie NOR Bandiera d'a Norvegia Norvegia
Nova Caledonia NCL Bandiera d'a Nova Caledonia Nova Caledonia
Nova Zelanda NZL Bandiera d'a Nova Zelanda Nova Zelanda
Olanda NED Bandiera dë l'Olanda Olanda
Oman OMA Bandiera dë l'Oman Oman
Pakistan PAK Bandiera d'u Pakistan Pakistan
Palestina PLE Bandiera d'a Palestina Palestina
Panama PAN Bandiera d'u Panamá Panamá
Papua Nova Guinea PNG Bandiera d'a Papua Nova Guinea Papua Nova Guinea
Paraguay PAR Bandiera d'u Paraguay Paraguay
Perù PER Bandiera d'u Perù Perù
Polonia POL Bandiera d'a Polonia Polonia
Portogallo POR Bandiera d'u Portogallo Portogallo
Porto Rico PUR Bandiera dë Porto Rico Porto Rico
Qatar QAT Bandiera d'u Qatar Qatar
Repubblica Ceca CZE Bandiera d'a Repubblica Ceca Repubblica Ceca
Rep. Centrafricana CTA Bandiera d'a Repubblica Centrafricana Repubblica Centrafricana
Repubblica d'u Congo CGO Bandiera d'a Repubblica d'u Congo Repubblica d'u Congo
Rep. Dem. d'u Congo COD Bandiera d'a RD d'u Congo RD d'u Congo
Rep. Dominicana DOM Bandiera d'a Repubblica Dominicana Repubblica Dominicana
Romania ROU Bandiera d'a Romania Romania
Russia RUS Bandiera d'a Russie Russie
Ruanda RWA Bandiera d'u Ruanda Ruanda
Saint Kitts e Nevis SKN Bandiera dë Saint Kitts e Nevis Saint Kitts e Nevis
Santa Lucia LCA Bandiera dë Santa Lucia Santa Lucia
Saint Vincent e Grenadine VIN Bandiera dë Saint Vincent e Grenadine Saint Vincent e Grenadine
Samoa SAM Bandiera dë Samoa Samoa
Samoa Americane ASA Bandiera dë lë Samoa Americane Samoa Americane
San Marino SMR Bandiera dë San Marino San Marino
São Tomé e Príncipe STP Bandiera dë São Tomé e Príncipe São Tomé e Príncipe
Scozia SCO Bandiera d'a Scozia Scozia
Senegal SEN Bandiera d'u Senegal Senegal
Serbia SRB Bandiera d'a Serbia Serbia
Seychelles SEY Bandiera dë lë Seychelles Seychelles
Sierra Leone SLE Bandiera d'a Sierra Leone Sierra Leone
Singapore SIN Bandiera dë Singapore Singapore
Siria SYR Bandiera d'a Siria Siria
Slovacchia SVK Bandiera d'a Slovacchia Slovacchia
Slovenia SVN Bandiera d'a Slovenia Slovenia
Somalia SOM Bandiera d'a Somalia Somalia
Spagna ESP Bandiera d'a Spagne Spagne
Sri Lanka SRI Bandiera d'u Sri Lanka Sri Lanka
State Aunìte USA Bandiera dë lë Statë Aunitë Statë Aunitë
Sudafrica RSA Bandiera d'u Sudafrica Sudafrica
Sudan SUD Bandiera d'u Sudan Sudan
Suriname SUR Bandiera d'u Suriname Suriname
Svezia SWE Bandiera d'a Svezia Svezia
Svizzera SUI Bandiera d'a Svizzera Svizzera
Swaziland SWZ Bandiera d'u Swaziland Swaziland
Tagikistan TJK Bandiera d'u Tagikistan Tagikistan
Tahiti TAH Bandiera dë Tahiti Tahiti
Taiwan (Taipei Cinese) TPE Bandiera dë Taipei Cinese Taipei Cinese
Tanzania TAN Bandiera d'a Tanzania Tanzania
Thailandia THA Bandiera d'a Thailandia Thailandia
Timor Est TLS Bandiera dë Timor Est Timor Est
Togo TOG Bandiera d'u Togo Togo
Tonga TGA Bandiera dë Tonga Tonga
Trinidad e Tobago TRI Bandiera dë Trinidad e Tobago Trinidad e Tobago
Tunisia TUN Bandiera d'a Tunisia Tunisia
Turchia TUR Bandiera d'a Turchia Turchia
Turkmenistan TKM Bandiera d'u Turkmenistan Turkmenistan
Ucraina UKR Bandiera dë l'Ucraina Ucraina
Uganda UGA Bandiera dë l'Uganda Uganda
Ungheria HUN Bandiera dë l'Ungheria Ungheria
Uruguay URU Bandiera dë l'Uruguay Uruguay
Uzbekistan UZB Bandiera dë l'Uzbekistan Uzbekistan
Vanuatu VAN Bandiera dë Vanuatu Vanuatu
Venezuela VEN Bandiera d'u Venezuela Venezuela
Vietnam VIE Bandiera d'u Vietnam Vietnam
Yemen YEM Bandiera d'u Yemen Yemen
Zambia ZAM Bandiera dello Zambia Zambia
Zimbabwe ZIM Bandiera d'u Zimbabwe Zimbabwe

Codece de le state Non-membre FIFA ausate da 'a FIFA o dalle confederazioni[cangecange 'a sorgende]

Le codece ca avènene apprisse se referiscene a paise o territori dipendende ca ôsce a die non ge stonne a FIFA, ma jessene jndr'à l'archivije d'a FIFA o sonde ausate regolarmende dall confederazione.

Paise Codece Ballone
Guadalupa 2 GPE Bandiera dë Guadalupa Guadalupa
Guiana Francese 2 GYF Bandiera d'a Guyana Frangese Guyana Frangese
Martinica 2 MTQ3 Bandiera d'a Martinica Martinica
Réunion 1 REU Bandiera dë Réunion Réunion
Sint Maarten 2 SXM Bandiera dë Sint Maarten Sint Maarten
Zanzibar 1 ZAN Bandiera dë Zanzibar Zanzibar
  • 1 Membre associate 'a CAF
  • 2 Membre d'a CONCACAF
  • 3 CONCACAF a ausate pure MQE pe Martinica jndr'à 'u passate

Codece irregolere[cangecange 'a sorgende]

Le codece ca avènene apprisse se referiscene a paise o territorie depennènde ca ôsce a die non ge sonde affiliate a FIFA. Pure ca sonde membre o associate a le confederazione reggiunele lore, chiste codece non ge sonde ausate jndr'à le comunicaziune d'a FIFA.

Paise Codece Ballone
Isole Marianne Settentrionali2 NMI Bandiera dë lë Isole Marianne Settentrionali Isole Marianne Settentrionali
Niue2 NIU Bandiera dë Niue Niue
Palau2 PLW Bandiera dë lë Palau Palau
Saint-Martin1 SMT Bandiera dë Saint-Martin Saint-Martin
Stati Federati di Micronesia2 FSM Bandiera d'a Micronesia Micronesia
Tuvalu2 TUV Bandiera dë lë Tuvalu Tuvalu

Codece Vìcchje[cangecange 'a sorgende]

Le codece ca avènene sonde vìcchje purcè 'u paise non g'esiste cchiù oppure purcè ha cangete nome o codece oppure ha devenute parte de notre paise.

Paise Codece Ballone
Aden ADE Bandiera dë Aden Aden
Alto Volta UPV Bandiera dë l'Alto Volta Alto Volta
Birmania BUR Bandiera d'a Birmania Birmania
Boemia BOH Bandiera d'a Boemia Boemia
Borneo d'u Nord NBO Bandiera d'u Borneo d'u Nord Borneo d'u Nord
Cecoslovacchia TCH Bandiera d'a Cecoslovacchia Cecoslovacchia
Ceylon CEY Bandiera d'u Ceylon Ceylon
Comunitate de le State Indip. CIS Bandiera d'a CSI CSI
Congo-Brazzaville COB Bandiera d'u Congo-Brazzaville Congo-Brazzaville
Congo-Kinshasa CKN Bandiera d'u Congo-Kinshasa Congo-Kinshasa
Curaçao CUR Bandiera dë Curaçao Curaçao
Dahomey DAH Bandiera d'u Dahomey Dahomey
Germania Est DDR Bandiera d'a Germania Est Germania Est
Germania Ovest FRG Bandiera d'a Germania Ovest Germania Ovest
Gold Coast GOC Bandiera d'a Gold Coast Gold Coast
Guiana Britannica BGU Bandiera d'a Guiana Britannica Guiana Britannica
Guiana Olandese NGY Bandiera d'a Guiana Olandese Guiana Olandese
Honduras Britannico BHO Bandiera dë l'Honduras Britannico Honduras Britannico
India Britannica BIN Bandiera dë l'India Britannica India Britannica
Indie Oriendele Olandesi DEI Bandiera dë lë Indie Orientali Olandesi Indie Orientali Olandesi
Paise Codece Ballone
Jugoslavia YUG Bandiera d'a Jugoslavia Jugoslavia
Nuéve Ebridi HEB Bandiera dë lë Nuévë Ebridi Nuévë Ebridi
Palestina PAL Bandiera d'a Palestina/Eretz Israele Palestina/Eretz Israele
Repubbleche Araba Unita UAR Bandiera d'a Repubblica Araba Unita Repubblica Araba Unita
Repubbleche Cendr'africana CAF Bandiera d'a Repubblica Centrafricana Repubblica Centrafricana
Rhodesia RHO Bandiera d'a Rhodesia Rhodesia
Rhodesia Meridionale SRH Bandiera d'a Rhodesia d'u Sud Rhodesia d'u Sud
Rhodesia Settentrionale NRH Bandiera d'a Rhodesia d'u Nord Rhodesia d'u Nord
Saarland SAA Bandiera d'a Saarland Saarland
Samoa Occidentali WSM Bandiera dë Samoa Samoa
Serbia e Montenegro SCG Bandiera d'a Serbia e Montenegro Serbia e Montenegro
Siam SIA Bandiera d'u Siam Siam
Taiwan TAI Bandiera dë Taiwan Taiwan
Tanganica TAA Bandiera dë Tanganica Tanganica
URSS URS Bandiera dë l'U.R.S.S. U.R.S.S.
Vietnam d'u Nord VNO Bandiera d'u Vietnam d'u Nord Vietnam d'u Nord
Vietnam d'u Sud VSO Bandiera d'u Vietnam d'u Sud Vietnam d'u Sud
Yemen d'u Nord NYE Bandiera d'u Yemen d'u Nord Yemen d'u Nord
Yemen d'u Sud SYE Bandiera d'u Yemen d'u Sud Yemen d'u Sud
Zaire ZAI Bandiera d'u Zaire Zaire

Differenze 'mbrà le codece FIFA e le codece CIO[cangecange 'a sorgende]

Pure ca 'nu sacche de codece FIFA sonde uguale a chidde d'u Comitate Olimbiche 'Ndernazionale (CIO) ausate pe le Sciueche Olimbiche, ste sembre quacche differenza:

Paise FIFA CIO ISO
Antigua e Barbuda ATG ANT ATG
Antille Olandesi ANT AHO ANT
Bahrain BHR BRN BHR
Barbados BRB BAR BRB
Belize BLZ BIZ BLZ
Burkina Faso BFA BUR BFA
El Salvador SLV ESA SLV
Guinea-Bissau GNB GBS GNB
Guinea Equatoriale EQG GEQ EQG
Indonesia IDN INA IDN
Iran IRN IRI IRN
Isole Vergini Britanniche VGB IVB VGB
Isole Vergini Statunitensi VIR ISV VIR
Lettonia LVA LAT LVA
Libia LBY LBA LBY
Malawi MWI MAW MWI
Nigeria NGA NGR NGA
Palestina PLE PLE PSE
Repubbleche Cendr'africana CTA CAF CAF
Repubbleche d'u Congo CGO CGO COG
Vietnam VIE VIE VMN

Stonne pure de le paise ca sone affiliate a FIFA ma non ge sonde affiliate a 'u CIO, e pure a smerse.

Differenze 'mbrà le codece FIFA e le codece ISO[cangecange 'a sorgende]

Exquisite-kfind.png Pe approfondimende, 'ndruche 'a vôsce Combronde de le codece paise ausete da 'u CIO, 'a FIFA e ISO 3166.

Pure ca stonne 'nu sacche de codece FIFA ca sonde uguale a le codece d'u CIO, stonne pure 'nu sacche de differenze cu le codece stabilite da l'ISO, ca sonde elenghete jndr'à 'u standard 3166-1 alpha-3.

Note[cangecange 'a sorgende]

'Ndruche pure[cangecange 'a sorgende]

Collegaminde fore a Uicchipèdie[cangecange 'a sorgende]

Template:Calcio internazionale