Liste de cetate d'u munne pè popolazziune

Da Uicchipèdie, 'a 'ngeclopedije lìbbere.
Zumbe a: navighesce, cirche

Quèste jè 'na liste de le cetate cchiù populose d'u munne, basate sus a stime d'u 2007. 'A popolazziune se referisce a lle crestiáne presende endre le sule confine comunale d'a cetate e non jndr'à ll'aree metropolitane. Jndr'à liste se iacchiene totte le cetate ca tènene 'nu minime de 2 miglione de crestiáne.

Pè 'na liste de le cetate cchiù populose tenènne cunde de ll'aree metropolitane, vide Liste de aree metropolitane d'u munne pè popolazziune.


Pos. Cetate Popolazziune Naziune
1 Delhi 13.782.976 bandiera Indie
2 Mumbai 13.662.885 bandiera Indie
3 Istanbul 13.317.566 bandiera Turchie
4 Karachi 12.315.843 bandiera Pakistan
5 São Paulo 11.115.244 bandiera Brasile
6 Shanghai 10.934.642 bandiera Cine
7 Manila 10.665.584 bandiera Filippine
8 Mosca 10.568.193 bandiera Russie
9 Seoul 10.451.281 bandiera Coree d'u Sud
10 Lagos 9.229.944 bandiera Nigerie
11 Cetate d'u Messeche 8.658.576 bandiera Messeche
12 Giacarta 8.568.838 bandiera Indonesie
13 New York City 8.494.819 bandiera Statère Aunìte d'Americhe
14 Tokyo 8.403.512 bandiera Giappone
15 Kinshasa 8.363.710 bandiera Rep. Dem. d'u Congo
16 Lima 7.979.965 bandiera Perù
17 'U Cairo 7.933.236 bandiera Egitte
18 Pechino 7.724.932 bandiera Cine
19 Londra 7.554.236 bandiera Regne Aunìte
20 Bogotá 7.363.494 bandiera Colombia
21 Teheran 7.185.831 bandiera Iran
22 Dhaka 6.969.458 bandiera Bangladesh
23 Lahore 6.659.543 bandiera Pakistan
24 Rio de Janeiro 6.087.917 bandiera Brasile
25 Baghdad 5.831.541 bandiera Iraq
26 Caracas 5.452.320 bandiera Venezuela
27 Bangalore 5.281.927 bandiera Indie
28 Santiago d'u Cile 4.949.540 bandiera Cile
29 Bangkok 4.819.253 bandiera Thailandie
30 Toronto 4.726.194 bandiera Canada
31 San Pietroburgo 4.690.000 bandiera Russie
32 Calcutta 4.643.011 bandiera Indie
33 Sydney 4.490.662 bandiera Australie
34 Riyadh 4.453.447 bandiera Arabie Saudite
35 Madras 4.376.400 bandiera Indie
36 Chongqing 4.355.000 bandiera Cine
37 Wuhan 4.287.693 bandiera Cine
38 Xian 4.235.170 bandiera Cine
39 Chengdu 3.972.509 bandiera Cine
40 Los Angeles 3.945.097 bandiera Statère Aunìte d'Americhe
41 Chittagong 3.920.222 bandiera Bangladesh
42 Abidjan 3.918.000 bandiera Costa d'Avorio
43 Alessandria d'Egitto 3.917.082 bandiera Egitte
44 Kano 3.848.885 bandiera Nigerie
45 Ibadan 3.847.472 bandiera Nigerie
46 Melbourne 3.829.400 bandiera Australie
47 Ahmedabad 3.819.497 bandiera Indie
48 Tientsin 3.755.249 bandiera Cine
49 Hyderabad 3.665.106 bandiera Indie
50 Busan 3.663.421 bandiera Coree d'u Sud
51 Cetate d'u Cape 3.660.197 bandiera Sud Afriche
52 Singapore 3.654.103 bandiera Singapore
53 Ankara 3.641.931 bandiera Turchie
54 Yokohama 3.632.023 bandiera Giappone
55 Shenyang 3.564.751 bandiera Cine
56 Città di Ho Chi Minh 3.525.282 bandiera Vietnam
57 Berline 3.370.823 bandiera Germanie
58 Durban 3.368.631 bandiera Sud Afriche
59 Harbin 3.329.557 bandiera Cine
60 Montreal 3.290.804 bandiera Canada
61 Nanchino 3.234.774 bandiera Cine
62 Guayaquil 3.215.725 bandiera Ecuador
63 Casablanca 3.209.054 bandiera Marocco
64 Kabul 3.199.091 bandiera Afghanistan
65 Madrid 3.183.121 bandiera Spagne
66 Canton 3.162.183 bandiera Cine
67 Surat 3.156.578 bandiera Indie
68 Pune 3.153.883 bandiera Indie
69 Omdurman 3.127.802 bandiera Sudan
70 Rome 3.106.318 bandiera Itaglie
71 Pyongyang 3.059.678 bandiera Corea d'u Nord
72 Buenos Aires 3.050.728 bandiera Argendine
73 Jeddah 3.002.839 bandiera Arabie Saudite
74 Nairobi 2.982.226 bandiera Kenya
75 Luanda 2.977.212 bandiera Angola
76 Kanpur 2.975.526 bandiera Indie
77 Jaipur 2.926.915 bandiera Indie
78 Dar es Salaam 2.915.878 bandiera Tanzanie
79 Addis Abeba 2.888.248 bandiera Etiopie
80 Mogadiscio 2.855.805 bandiera Somalia
81 Chicago 2.818.628 bandiera Statère Aunìte d'Americhe
82 Salvador 2.810.334 bandiera Brasile
83 Taiyuan 2.782.594 bandiera Cine
84 Changchun 2.669.149 bandiera Cine
85 Faisalabad 2.658.181 bandiera Pakistan
86 Incheon 2.657.698 bandiera Coree d'u Sud
87 Smirne 2.615.568 bandiera Turchie
88 Lucknow 2.611.300 bandiera Indie
89 Daegu 2.591.996 bandiera Coree d'u Sud
90 Osaka 2.588.578 bandiera Giappone
91 Cali 2.498.074 bandiera Colombia
92 Giza 2.491.991 bandiera Egitte
93 Kiev 2.469.968 bandiera Ucraine
94 Taipei 2.468.705 bandiera Taiwan, Repubblica di Cina
95 Mashhad 2.463.393 bandiera Iran
96 Dakar 2.461.682 bandiera Senegal
97 Belo Horizonte 2.424.579 bandiera Brasile
98 Fortaleza 2.390.058 bandiera Brasile
99 Surabaya 2.358.111 bandiera Indonesie
100 Nagpur 2.317.946 bandiera Indie
101 Brasilia 2.314.172 bandiera Brasile
102 Santo Domingo 2.306.148 bandiera Repubbleche Dominicane
103 Bassora 2.271.544 bandiera Iraq
104 Mossul 2.220.624 bandiera Iraq
105 Khartum 2.207.794 bandiera Sudan
106 Nagoya 2.197.711 bandiera Giappone
107 Changsha 2.190.724 bandiera Cine
108 Shijiazhuang 2.171.671 bandiera Cine
109 L'Avana 2.164.362 bandiera Cuba
110 Johannesburg 2.156.367 bandiera Sud Afriche
111 Jinan 2.151.290 bandiera Cine
112 Parigge 2.143.614 bandiera Frange
113 Dalian 2.117.607 bandiera Cine
114 Accra 2.096.653 bandiera Ghana
115 Algeri 2.072.993 bandiera Algerie
116 Conakry 2.064.236 bandiera Guinea
117 Houston 2.059.430 bandiera Statère Aunìte d'Americhe
118 Maracaibo 2.054.039 bandiera Venezuela
119 Medellín 2.042.093 bandiera Colombia
120 Zhengzhou 2.032.493 bandiera Cine
121 Jilin 2.032.434 bandiera Cine
122 Sana'a 2.015.515 bandiera Yemen

'Ndruche pure[cangecange 'a sorgende]

Collegamende sus a indernette[cangecange 'a sorgende]